Mijn kont is perfect (al heb ik maat 46)

geen

Natuurlijk kunnen we er niet allemaal uitzien als Doutzen Kroes. Maar toch: het blijft lastig als je lijf afwijkt van wat ‘normaal’ gevonden wordt.

Je ziet het niet
Mensen kunnen nog zo vaak zeggen dat het juist de imperfecties zijn die een lichaam bijzonder maken; als je echt iets hebt wat afwijkt, is blij zijn met je lijf helemaal niet vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld Sanne (24) die deze week in VIVA haar verhaal vertelt. Het netvlies van haar oog liet los en ook na diverse operaties ging het steeds weer mis. Daarom besloot ze te kiezen voor een kunstoog. Een hele stap, maar inmiddels heeft ze vrede met hoe ze eruitziet. “De meeste mensen zien het verschil niet eens.”

Trots op
Muriël (31) heeft met haar broekmaat 46 een lichaam dat je niet bepaald standaard kunt noemen. Zij ziet echter geen dikke kont waar middels hongerdiëten of liposuctie korte metten mee gemaakt moet worden. “Mijn billen zijn juist m’n trots. Ze zijn vol en rond en ik voel me daardoor vrouwelijk. Als ik kleding pas, kijk ik altijd of mijn billen daar mooi in uitkomen.”

Naked Issue
De VIVA die deze week in de winkel ligt, hebben we de Naked Issue genoemd, omdat er zo veel bijzondere verhalen in staan die te maken hebben met je lijf en je daar prettig bij voelen. En wat deze VIVA helemaal speciaal maakt: zeven bekende mannen zijn voor ons uit de kleren te gaan.

Ben jij blij met je lichaam, of vind je het lastig als je lijf afwijkt van wat ‘normaal’ is? En bestaat er eigenlijk wel zoiets als een ‘normaal lichaam’? Praat hier over mee op het forum.

Bron foto: KatB Photography