Mijn lesbische fase

De Viva van deze week is een Roze Viva. Eentje over biseksuelen, lesbiennes, homo’s en alles wat je er maar tussen wilt zetten. Ik heb zelf ook een lesbische fase gehad. Die duurde een kwartier.

Intense schaar-periode
Nu is een lesbische fase bij jonge vrouwen net zo normaal als een tijdje ontzettend fan zijn van een leuk bandje. Niet dat je er meteen een intense schaar-periode op na moet houden, maar er zijn meer vrouwen in mijn omgeving die al eens wél met een andere vrouw gezoend hebben, dan die dat niet hebben gedaan.

Onderzoek alles en behoud het goede
Ikzelf heb één keertje met een vriendin gezoend. Zij zat toen in een ingewikkelde biseksuele twijfelmodus, en ik zat voornamelijk in mijn ‘onderzoek alles en behoud het goede’- fase. Want ik vond dat ik niet zonder slag of stoot het pad der heteroseksuele liefde op mocht waggelen.

Dat vond ik te makkelijk. Misschien voelde ik me alleen maar aangetrokken tot mannen omdat dat voorgeprogrammeerde setting was waar ik in zat. Dat ik me niet aangetrokken voelde tot vrouwen omdat ik er simpelweg nog nooit aan had gedacht.

Met een pandabeer naar Lissabon
Enfin. Ik was met mijn biseksuele vriendinnetje op stap. Na zes speciaalbiertjes leek het ons nog een goed idee om te gaan dansen. Inmiddels was ik zo dronken dat ze me ook wel mee had gekregen als ze had voorgesteld om een pandabeer uit de dierentuin te jatten en daarmee naar Lissabon te liften. Ik vond alles leuk en gezellig, want dat doet teveel bier met mij.

Dus toen we ineens midden op de dansvloer stonden te zoenen, vond ik dat ook alleen maar hartstikke leuk en gezellig. Het was zacht en lief en warm, precies zoals ik had gedacht dat zoenen met een vrouw zou zijn.

Niks van dat alles
Maar ik kreeg er geen knikkende knieeën van. Blijkbaar mistte ik een stoppelbaardje dat tijdens het zoenen tegen mijn kin aan kon schuren. Ik dacht tijdens het zoenen niet ‘ik sleep je mee naar mijn bed en daar schaar ik je helemaal aan flarden’. Nee. Niks van dat alles.

En dat was dus mijn lesbische fase, daar op de dansvloer van Tivoli in Utrecht.Vijftien minuten biseksueel, en dat was dat. Daar kun je geen Viva mee vullen. Gelukkig kunnen andere vrouwen dat wel.