De moderne variant van aquagym: paaldansen in het water

paaldansen in water

De tijd dat paaldansen alleen gedaan werd in seksclubs, is allang voorbij. Tegenwoordig is er niks geks meer aan om wekelijks in een paal te hangen als work-out. En er is nu een nieuwe manier om de sport uit te oefenen.

Het ziet er simpel uit, een beetje rondzwieren aan een paal. Wie ooit gepaaldanst heeft, weet echter hoe zwaar het is – flinke spierpijn gegarandeerd. Er is nu echter ook een vorm die minder belastend is: paaldansen in het water.

Water pole dancing is ontstaan in Italië, maar wordt inmiddels al in veel landen gedaan. Bij de nieuwe paaldansvariant doe je allerlei oefeningen aan een stang in het zwembad. Hoewel je lichaam een stuk minder zwaar voelt – lang leve gewichtloosheid – is het door de weerstand van het water toch een intensieve work-out. Je traint onder andere je rug, armen en buik. Extra fijn: door het water ben je een stuk stabieler dan wanneer je aan een normale paal slingert.

De sport ziet er als volgt uit:

Helaas hebben we nog geen plek in Nederland gespot waar de fitnessvorm uitgeoefend wordt. Wel kun je terecht in het zwembad Aspria in Brussel. Heb jij water pole dancing ergens dichterbij gespot? Laat het ons weten!

Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10

Bron Metro UK | Beeld Instagram
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.