Moet ik mijn ex-schoonvader voor de rechter slepen?’

Mira (32): “M’n ex-schoonvader is zwaar depressief en maakt met iedereen ruzie. Om die reden ziet hij onze kinderen nooit. Hij heeft nadat ik was gescheiden ook nooit contact gezocht. Wel zet hij foto’s van mijn dochter (9) op internet, terwijl ik dat niet wil.

Eerst had hij een advertentie geplaatst op Marktplaats waarin hij gratis kaartjes aanbood met daarbij een foto van mijn dochter. Na boze mailtjes heeft ie die foto uiteindelijk verwijderd, maar als ik nu op die link klik, staat er een foto van mijn zoon. De foto van mijn dochter staat nu op zijn Facebookpagina, waar iedereen ’m kan zien. Dat wil ik niet, want dan hebben wij geen grip meer op wat er met die foto’s gebeurt.

Mijn ex en ik hebben zelf foto’s van onze kinderen op Hyves staan. Ik had de boel geblokkeerd, maar mijn ex niet. Daar heeft zijn vader de foto’s dus vandaan gehaald. Ik wil nu actie ondernemen, want hij blijft – ik denk om mij te treiteren – doorgaan met ongevraagd foto’s op internet zetten. En daar heeft hij niet alleen mij mee – ook mijn ex én dochtertje willen dit niet.

Diverse mailtjes, sms’jes en telefoontjes hebben niet geholpen. Ik ga in ieder geval aangifte doen, maar zal ik hem ook voor de rechter slepen? Of moet ik hem maar z’n gang laten gaan? Wat voor recht heb ik? En wat voor recht heeft hij? Ik wil dat dit stopt.”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij
en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

CC foto: susivinh