‘Moet ik nu toch met hem naar bed gaan?’

Nina (25): “Sinds twee jaar heb ik een heel fijne relatie met een man die ik 100% vertrouw. Ik kan met hem lachen en huilen, helemaal mezelf bij hem zijn en alles met hem delen. Behalve het bed.

Geen zin meer
In het begin hebben we veel en goeie sex gehad. Er waren dagen dat één keer niet genoeg was. Ik voelde me enorm tot hem aangetrokken. Maar nu is het compleet het tegenovergestelde verhaal: ik zie op tegen de sex en heb er geen zin meer in. Ik geniet er niet van en voor mij hoeft het niet meer. Dat resulteert vaak in irritatie. En niet alleen lichamelijk (alles is droog).

Alles uit de kast
We hebben alles geprobeerd: sexspeeltjes, erotische films, verschillende standjes, rollenspel, glijmiddel, knuffelen en strelen zonder penetratie, urenlang praten, elkaar ‘opnieuw leren kennen’ door daten/weekendjes weg, elkaar een tijdje weinig tot niet zien, romantische avondjes, op spannende plekken sexen en een tijd lang op alles behalve sex focussen om te kijken of de zin terugkomt. Ik heb sexuologen bezocht, maar die weten het na dit alles ook niet meer. En als klap op de vuurpijl heb ik me lichamelijk laten onderzoeken, maar daar kwam niets uit. Ik ben nooit bedrogen en heb geen nare sexuele ervaring gehad. Absoluut geen stressvol bestaan, geen geldzorgen en ik ben niet onzeker. Wel heb ik ooit depressies gehad.

Sexloos
Ik ben ten einde raad, waarom heb ik als gezonde jonge vrouw geen zin meer in sex? Ik wil hem niet kwijt, maar snap dat een sexloze relatie ook niet ideaal is. Kan ik dan toch beter, terwijl ik geen zin heb en er niet van geniet, hem zijn plezier gunnen en sex met hem hebben?”

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

© Beeld: Getty Images