Dít moet je doen om samen gelukkiger te worden

Samen is leuker dan alleen. Dat geldt ook voor borrelen met je liefje. Stellen die geregeld samen een drankje doen, zijn gelukkiger dan wanneer slechts één van de twee een neut neemt, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Slok op een borrel

Wetenschappers van de universiteit van Michigan baseren zich (na maar liefst tien jaar onderzoek) op de antwoorden van meer dan 2700 heteroseksuele stellen van boven de vijftig. Hen werd gevraagd naar hun drinkgedrag en de tevredenheid in hun relatie. Iets meer dan de helft van de ondervraagden drinkt weleens een borrel met hun partner. Bij de stellen waarbij dat niet zo is, voelen met name de vrouwen ontevredenheid wanneer zij een drankje drinken, maar hun partner niet.

Samen uit, samen thuis

De partners uit relaties waarin beiden de alcohol laten staan, blijken even tevreden met hun liefdesleven als de wel drinkende stellen. De wetenschappers concluderen dan ook dat we ons niet per se gelukkiger voelen wanneer we samen drinken, maar wanneer we dezelfde drinkgewoonten hebben als onze geliefde. Onderzoeker Kira Birditt: “Hoe dit precies kan, weten we nog niet. We achten de kans groot dat het er mee te maken heeft dat koppels die gezamenlijk meer ondernemen in hun vrije tijd een beter huwelijk hebben.” In dit geval draagt samen wel óf niet drinken daar aan bij.

Bron | CookLoveShare

Misschien vind je dit ook leuk: