Een mondkapje van déze stof helpt het beste tegen maskne

mondkapje maskne

Nu mondkapjes zowat overal verplicht zijn, kan het zijn dat je huid aardig geïrriteerd begint te raken. Maskne is een ding, maar wat je ook smeert, de pukkels lijken maar niet weg te gaan. Deze tips kunnen je al helpen, maar ook de stof van je masker kan nog wel verschil maken.

Het is misschien een open deur, maar een zijden mondkapje óf een zelfgemaakte helpt toch echt het beste tegen maskne. Omdat je daarmee gebruik maakt van een fijngeweven stof, schuurt het masker minder tegen je huid aan. Minder wrijving betekent weer minder irritatie en daar gaat je huid je dankbaar voor zijn.

Mondkapje tegen maskne

Combineer zijde met katoen en je bent ook nog eens het meest effectief beschermt tegen aerosoldeeltjes. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Chicago. Waarom is dit nu het gouden team? Nou, omdat het katoen de grotere druppels tegenhoudt en zijde juist de kleinere druppeltjes aan het materiaal laat plakken. Dit komt door de elektrostatische lading van de luxe stof. Met deze twee samen in een kapje houd je dus een hoop tegen, máár dan moet je ‘m niet teveel aanraken.

Grote wasjes, kleine wasjes

Zo’n zijde mondkapje maakt dus al een groot verschil qua huidirritatie, maar dat betekent niet dat je ‘m keer op keer weer opnieuw kunt gebruiken. Ook deze variant moet na één keer dragen gewoon in de wasmachine. Anders blijft er alsnog een hoop vuiligheid achter op je huid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Margriet | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!