Move over stoeipoes, de Pirelli-kalender kiest voor powervrouwen

Pirelli powervrouwen

Normaal is het naakt dat de klok slaat bij de beroemde Pirelli-kalender. Maar no more. Het autobandenmerk brengt sinds 1964 elk jaar een kalender uit. Normaal is deze gevuld met vrouwelijk bloot. Dit jaar gooien ze het over een andere boeg en is er weinig bloots te bespeuren. Hallo powervrouwen.

Woorden als: kracht, wijsheid, rebels en moed worden door het merk gebruikt om de vrouwen op de foto’s die het dit jaar in de kalender gebruikt te betitelen. De foto’s zelf zijn ook niet gebruikelijk voor het merk. De vrouwen (o.a. Emma Watson, Indya Moore en Kirsten Stewart) worden afgebeeld zonder vrijwel (zichtbare) make-up en mét genoeg kleren aan hun lijf. De foto’s stralen inderdaad kracht uit en rebelsheid, maar ook kwetsbaarheid.

Bekijk hieronder wat foto’s:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

To fall in love with the enemy. Love has no borders or limits. It is a force beyond everything. @indyamoore Who is your Juliet?

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Juliet goes from being an innocent girl to a rebel, a powerful woman. #KristenStewart Who is your Juliet?

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Juliet is a paradox. She’s incredibly innocent and that innocence gives her strength and wisdom. @emmawatson Who is your Juliet?

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli) op

Lees ook: Doutzen reageert op kritiek op ‘te sexy’ video

Bron: HLN.be | Beeld: Unsplash

Banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.