Naar dit deel van het mannelijk lichaam kijken wij vrouwen als eerst

Kijken we als eerste naar het gezicht als we een man zien? Of toch naar het lichaam? Een aantal dokters van Geneva University Hospitals hebben onderzoek gedaan naar welk mannelijk lichaamsdeel vrouwen het meest kijken.

De onderzoekers van het Zwitserse ziekenhuis vroegen mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers om 120 foto’s van mensen in zwemkleding te bekijken. Ze moesten de mensen van het andere geslacht beoordelen op hun aantrekkingskracht, zo meldt Daily Mail. Terwijl de foto’s door de vrijwilligers bekeken werden, werd de zogeheten eye-tracking technologie gebruikt. Door deze technologie kwamen de onderzoekers erachter naar welk deel van de foto als eerste werd gekeken, en ook voor hoe lang ze hiernaar keken.

Conclusie

Zowel mannen als vrouwen keken langer naar het lichaam dan naar het gezicht. Maar nee, het zijn niet zijn biceps en het zijn ook niet de gespierde benen waar we ons oog als eerste op laten vallen. Vrouwen kijken het meest naar het middenrif van mannen.

Mannen

Benieuwd waar de mannen het meest naar kijken als ze een vrouw zien? De heren keken tijdens het onderzoek meer naar het borstgebied van vrouwen dan naar de buik en de schaamstreek. Mannen keken naar verhouding wél meer naar de schaamstreek, dan dat vrouwen bij de mannen deden. 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Dailymail, Margriet | Beeld Shutterstock