Goed nieuws voor nagelbijters! Deze guilty pleasure blijkt supergezond

nagelbijters

Nagelbijters opgelet! Schaam jij je altijd voor jouw eigenhandig kort gewiekte nagels? Dat is niet langer nodig, want nagelbijten blijkt hartstikke gezond.

Immuunsysteem

Uit onderzoek van Pediatrics is gebleken dat zowel nagelbijten als duimen de weerstand verhoogd. Zeker als je al vanaf jongs af aan nagelbijt of duimt, zou je een beter immuunsysteem ontwikkelen. Nagelbijters en duimzuigers hebben hierdoor een afweersysteem dat beschermt tegen verschillende ziektekiemen, virussen en bacteriën. Leuk feitje: Nederland telt zo’n twee miljoen nagelbijters.

Manicure

Voor het onderzoek van Pediatrics werden duizend mensen getest. Ongeveer eenn derde van de groep bijt nagel of duimt en deze mensen bleken het beste immuunsysteem te hebben. Maar helaas ook slecht nieuws voor de nagelbijter: door je nagels continu te ver af te scheuren, bestaat de kans dat ze niet mooi meer terug groeien. Wil je toch stoppen met nagelbijten? Probeer je nagels mooi te houden door een bezoek aan de manicure te brengen. De mooie nagels als resultaat zouden je er zomaar van kunnen weerhouden om te nagelbijten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron Elite Daily | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.