7 dingen die je niet meer wilt doen zodra je wakker wordt

‘Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Ja, die lacht de hele dag…’ We hoeven dit liedje niet nog eens te zingen om te benadrukken hoe bepalend een goed begin van je dag is. Stop daarom morgen al met deze zeven dingen in de ochtend en je zult zorgen voor je eigen dagelijkse kickstart.

Stop met snoozen

Yes, dit vereist het nodige doorzettingsvermogen, maar stoppen met snoozen is totally worth it. Simpelweg omdat je bij elke nieuwe snooze opnieuw in een slaapcyclus terecht komt en ook hier weer abrupt uit gewekt wordt. Daardoor is de kans groot dat je je door snoozen nog vermoeider voelt dan nodig is.

Stop met lange, warme douches

Wat kan het lekker zijn hè, een kwartier lang onder de hete douche staan. Maar is het niet iets té relaxed voor de ochtend? Hierdoor krijg je juist nog meer zin in een dutje. Wat je nodig hebt is juist het type douche waarbij je hart een sprongetje maakt en je je vanzelf vol energie schiet. Draai die warme kraan maar uit.

Stop met koffie drinken

Ho ho, rustig maar, natuurlijk niet in één keer stoppen met koffie drinken. Maar stop in ieder geval met koffie drinken in de ochtend. Dat klinkt vrij tegenstrijdig, aangezien koffie voor vele dé motor van de ochtend is. Maar neem je te vroeg je dosis cafeïne, dan belemmert dit juist de productie van cortisol, dat je lichaam nodig heeft om wakker te worden. De ideale tijd is daarom na 09:30 uur.

Stop met het checken van je email

Het is misschien wel de grootste dooddoener van de dag om je nieuwe berichten al te checken terwijl je nog in bed ligt. Er bestaat namelijk niet zoiets als ‘alleen even checken’, want onbewust schiet de stress en je verantwoordelijkheid meteen in je brein en lichaam. Waag je pas aan je mail na minstens 30 minuten wakker te zijn.

Stop met het checken van social media

Als het gaat om social media, bestaat er niet zoiets als ‘maar vijf minuten’. Nee nee, voor je het weet ben je weer een half uur en twintig timelines verder en valt de rest van je ochtend in de soep.

Stop met je outfit struggle

Het is de gouden tip van ieder vrolijk ochtendmens: leg je outfit de avond van tevoren al klaar. Een echte game changer.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Pure Wow | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.