Niet zomaar stoerpraterij

geen

Bikiniseizoen lijkt héél ver weg, ik zit nog volop aan de paaseitjes. Maar in Nederland kan het bij wijze van spreken over een maand alweer anders zijn. Boem! Hittegolf.

Aan de ene kant kan ik niet wachten op tropische temperaturen. Dat de zon alles oplicht, mijn huid opwarmt en de hoognodige portie vitamine D uitstraalt. Misschien met een licht briesje door de bomen, de geur van de zee, een druppeltje zweet dat glijdt van knieholte naar enkel. Weg met die winterjassen, hier met die zomerjurkjes, open hakjes en slippers!

Irritante rugblessure
Aan de andere kant zit die zak chocolade-eitjes nog vastgeplakt aan mijn hand. Met geen mogelijkheid kan ik deze aan de kant schuiven. Ik zou hardlopen en héél hard trainen als ik niet lijd aan een zeer irritante rugblessure. Echt, niet zomaar stoerpraterij, want ik was sinds kort helemaal op de goede weg. De motivatie is er. Eindelijk! Maar nu gevloerd dus, ik lijk wel een bejaarde. Mijn karatekinderen kijken me bezorgd aan als ik me niet eens normaal om kan draaien of een karatestand kan voordoen. Hun ouders vragen of ik ziek ben.

Ik ben er zeker ziek van ja!

Niet te stoppen
Daar zit nu net het probleem. Als iets niet lekker gaat, vind ik het heerlijk om de negatieve emoties eruit te rennen, alwaar ik me vroeger vooral op eten stortte. Gewoontes zijn hard af te leren, dus de bergen chocola en koekjes nemen momenteel een centrale plek in. Een kracht die niet te stoppen is. In de supermarkt zweeft mijn hand over de schappen. Even kijk ik voor me, in een poging de koekjes te vergeten en door te lopen. Mijn benen bewegen alleen niet. Ik kijk weer naar beneden en de lekkerste koekjes verdwijnen zo m’n mandje in.

Oversized trui
Dat ik de papiertjes van de paaseitjes niet durf te tellen is al geen goed teken. Sowieso. Het feit dat ik mijn lichaam nog kan bedekken met een oversized trui schept enige troost. Maar als het dadelijk patsboem ineens zomer is, heb ik het natuurlijk alleen maar aan mezelf te wijten als ik de zomerjurkjes liever nog even in de kast laat hangen. Ik weet alles van lijnen en niet-lijnen, een gezonde levensstijl, gezond eten, de juiste lichaamsbeweging, maar nu ben ik even weer helemaal terug bij af. Hoog tijd om een aflevering ‘Obese’ te kijken. En iemand die de zak paaseitjes uit mijn hand rukt? Dat ook.

© Beeld: Chantal Straver