#NietInMijnGleuf: ook Merel Westrik komt met tegenreactie op anti-abortusfolder

merel westrik ladies night

Begin oktober kwam het schokkende nieuws naar buiten dat een crowdfundingsactie genoeg geld heeft opgeleverd om komende week bij ieder Nederlands huishouden een anti-abortusfolder op de mat te bezorgen. Na het Humanistisch Verbond komt nu ook Merel Westrik met een tegenreactie.

#NietInMijnGleuf

Want wat doe je als je geen ongewenste ‘reclame’ wilt ontvangen? Inderdaad, normaliter plak je een NEE-sticker op de deur. Met dat idee ontwierp het Humanistisch Verbond begin oktober al een sticker voor iedereen die geen anti-abortusreclame wil ontvangen.

Lees ook:
Schokkend: in november anti-abortusfolder op de mat bij iedere Nederlander

Nu volgt ook Merel Westrik, die samen met de redactie van Ladies Night, een brievenbussticker ontwierp met daarop #NietInMijnGleuf. Want, zo legt Merel uit: ‘Ik wil die folder eigenlijk ook niet in mijn brievenbus, daarom hebben we de sticker #NietInMijnGleuf bedacht.’

#nietinmijngleuf
Bron: LINDA.nl

De sticker werd gisteren aangekondigd tijdens de uitzending van Ladies Night. De aanwezige Tjitske Reidinga en Roxeanne Hazes reageren allebei geschokt op de landelijke anti-abortuscampagne. ‘Ik vind dit dus echt niet meer van deze tijd,’ aldus Reidinga. Roxeanne Hazes vindt het respectloos tegenover vrouwen: ‘Ik kan er met mijn pet niet bij, ik vind het heel erg.’

‘Gebroken in de knop’

In de flyer – die tijdens de Week van het Leven (11-16 november) huis-aan-huis wordt verspreid – krijgen mensen de boodschap mee dat het ‘kindje’ al bij elf weken is gevormd en alleen maar verder hoeft te groeien. ‘Een abortus maakt daar een einde aan. Beginnend leven, gebroken in de knop.’

De komst van de flyer werd via een persbericht aangekondigd. In ‘slechts een paar weken tijd’ is er via crowdfunding genoeg geld, zo’n 140.000 euro, opgehaald om de boodschap te verspreiden.

De #NietInMijnGleuf-sticker kun je hier downloaden. De sticker ‘JA voor de vrije keuze NEE tegen anti-abortusreclame’ is voor 1 euro te bestellen via het Humanistisch Verbond.

Lees ook:
Tegenreactie: je kunt nu een NEE-sticker tegen anti-abortusfolder bestellen

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.