Nieuwe aanklacht aan adres R. Kelly: bewust blootstellen aan geslachtsziekte

De aanklachten tegen R. Kelly blijven zich opstapelen. Nog eens twee vrouwen beschuldigen de zanger van seksueel misbruik, dat TMZ op basis van rechtbankdocumenten. R. Kelly staat al terecht voor seksueel wangedrag. Vrijdag werd hij door aanklagers ook nog eens van beschuldigd dat hij zijn sekspartners bewust heeft blootgesteld aan een geslachtsziekte.

Volgens een herziene aanklacht wist Kelly dat hij herpes had, maar had hij alsnog onbeschermde seks met een vrouw en een minderjarig meisje, zonder hen over de ziekte in te lichten. De meerderjarige vrouw beëindigde haar relatie met Kelly in 2018, nadat ze hoorde dat ze via hem een besmettelijke geslachtsziekte had opgelopen. Ze ontmoetten elkaar in 2017, toen ze negentien jaar oud was, na een concert van de r&b-zanger. Het is niet bekend of het minderjarige meisje de ziekte ook heeft opgelopen.

Dertien gevallen

In Kelly’s thuisstaat Illinois wordt de zanger verdacht van nog eens dertien gevallen van seksueel misbruik waaronder seks met minderjarigen, vrijheidsberoving en omkoping van getuigen. Nieuw in de aanklacht is de verwijzing naar een minderjarige persoon, die wordt aangeduid als ‘minderjarige 6’. Hij heeft alle aanklachten ontkend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images

 

Elle (20) heeft een passie voor mode, muziek, fotografie en koken. Voor VIVA.nl schrijft ze over liefde, trends en alles wat de millennial bezighoudt. En ze is altijd op zoek naar de mooiste covers voor aan haar muur.