Maak je op voor de nieuwe pandemie-hobby: rolschaatsen

rolschaatsen

In principe mogen we weer naar buiten, op terrassen zitten en trainen in sportscholen. Een tweede golf ligt echter op de loer. Het is daarom geen slecht idee nu alvast een hobby te bedenken waar je ook corona-proof van kunt genieten. 

Misschien had je al een paar skeelers afgestoft en daarop afgelopen maanden de straten onveilig gemaakt. Slingerde je alláng als een jaren 90-revival op wieltjes langs de Amstel, de Vecht of de Maas als ware het Miami Beach. Dan gaan we nu nog een extra decennium (of twee) terug in de tijd voor de volgende retro-activiteit: rolschaatsen.

Disco videoclip

Een echte comeback mogen we het eigenlijk niet noemen: ook in Nederland worden roller derby’s gehouden. In de Verenigde Staten is de rolschaatsmarkt echter al vertienvoudigd sinds de pandemie uitbrak. Niet zo gek, want het is niet alleen een goede work-out (hallo loeistrakke bovenbenen en billen), maar maakt ook nog eens vrolijk. Als je je ogen dichtdoet (niet te lang, want gevaarlijk) waan je je net in een seventies disco videoclip.

Voor je fanatiek de weg op rolt, een paar dingen om op te letten.

Punt 1: Koop de goede maat. Een goede rolschaats zit niet te strak, maar ook zeker niet te los. Vaak heb je van rolschaatsen een maatje groter nodig dan je gewone schoenmaat. Punt 2: Luister naar je moeder en ga beschermd de straat op. Het laatste wat je wilt is een gebroken pols (of erger). Punt 3: Oefenen, oefenen, oefenen. Verwacht niet dat je meteen smooth wegglijdt – het is even zoeken naar de balans. Leun lichtjes naar voren, zet je zachtjes af met je ene voet en daarna met de ander. Vervolgens beweeg je voort in een vloeiende bewegen. Onthoud: niet stappen, maar glijden. Dat brengt ons op punt 4: Wees niet te bang om te vallen. Het hoort erbij en juist wanneer je krampachtig probeert niet te vallen, ga je onderuit. Punt 5: Heb plezier!

Dan ziet het er ooit, op een dag, misschien wel net zo cool en flawless uit als dit:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Refinery 29. Beeld: iStock
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.