Nieuwe trend: de Hoelahoep?

Ik weet het nog wel van vroeger; urenlang met je heupen draaien om die grote plastic ring zo lang mogelijk in de lucht/om je lijf te houden.

De laatste jaren worden er steeds weer nieuwe trends ontwikkeld op gebied van sporten. Ik weet nog dat ik helemaal enthousiast was van Billy Blanks; elke ochtend stond ik voor m’n tv te boksen en te trappen. Een recentere ontwikkeling is Zumba, het fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans.

Maar er is een nieuwe trend. Op dit moment vooral populair in Amerika, maar het zal me niets verbazen als deze trend binnenkort ook naar Nederland overwaait; hoelahoepen. Met een hoepel je figuur verstevigen. Vooral een slanke taille wordt als resultaat genoemd.

Als kind vond ik hoelahoepen helemaal geweldig. Leuker dan touwtje springen, want dat kon ik niet. Hoelahoepen wel. Helaas ben ik het verleerd, kwam ik laatst bij m’n neefje en nichtje achter. Ik ben, mede dankzij mijn dans-achtergrond, soepel in de heupen, maar dat zegt blijkbaar niet alles. Want zo’n ding in de lucht houden lukte me totaal niet meer.

Daarom vind ik het filmpje op de site Hoopnotica (de sportschool die met deze fitness-trend is begonnen) een beetje ontmoedigend. Want het is heel leuk, zoals deze meiden met hun lichaam bewegen en ronddraaien, maar het zijn net circusartiesten! Moet dit iets zijn dat iedere vrouw kan doen?

Toch vind ik het best de moeite waard om weer te leren, want je verbrandt er flink wat calorieën mee. Gemiddeld honderd calorieën per tien minuten! Volgens Hoopnotica is het fat burning, versterkt het je balans én werkt het ook mentaal door. Je komt er van tot rust en het verbetert je stemming.

Ik vind het wel cool, al die ‘leuke’ manieren waarop je in vorm kan komen. Niet meer saai gewichtjes heffen, maar dansen op Latijns-Amerikaanse muziek, paaldansen of hoelahoepen om zo aan je conditie en lijn te werken.

CC foto: Ctd 2005