Nieuwe zorgverzekering? Let hierop!

zorgverzekering kiezen

Er zijn er zo veel zorgverzekeringen dat het behoorlijk lastig kiezen is. Welke is het goedkoopst, maar biedt alsnog de juiste dekkingen? Want het is tóch wel fijn als je die pil niet hoeft af te rekenen bij de apotheek. Op deze punten kun je letten.

Anticonceptie

Gebruik je anticonceptie of ben je dat van plan? Niet elke verzekering vergoedt dit, en sommige verzekeringen vergoeden niet alle soorten. En dat betekent betalen. Let dus goed op of jouw verzekeraar de anticonceptie vergoedt die jij gebruikt.

In verwachting

Ben je zwanger of hoop je dit te worden? Naast alles wat er dan op je af komt, is het ook verstandig om je zorgverzekering goed te checken. Met een aanvullende verzekering worden zaken zoals verlengde kraamzorg, een kraampakket, hulp bij borstvoeding en preventieve zwangerschapscursussen vergoed door de zorgverzekeraar.

Moederschap

Kersverse moeders dienen hun kind binnen vier maanden aan te melden bij de verzekering. Een basisverzekering is verplicht en gratis voor kinderen tot achttien jaar. Deze vergoedt de meest voorkomende zorg, zoals bezoekjes aan de dokter, behandelingen in het ziekenhuis en medicijnen. Let op: voor ‘extra’ zorg zoals een bril of beugel heeft je kind een aanvullende verzekering nodig.

Borstkanker

Een op de negen vrouwen in Nederland heeft kans op borstkanker. En die kans wordt nog groter wanneer het in je familie voorkomt. Sommige verzekeringen vergoeden (deels) scans waarmee kan worden onderzocht of je (borst)kanker hebt.

Weten welke zorgverzekering bij jou past? VIVA’s zorgvergelijker geeft je advies voor de beste zorgverzekering in jouw situatie. Én zo kom je er ook meteen achter welke het voordeligst is. 

»VIVA’s zorgvergelijker| Klik hier «