Hilarisch: ‘niksen’ is hét nieuwe ding volgens Time

Niksen

Stond ‘niksen’ ook hoog op het lijstje van jouw to-do’s dit weekend? Dan ben je helemaal on trend. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Time is dit dé nieuwe levensstijl van dit moment.

Ja, hilarisch, we weten het. Want echt een way of living zouden we hier in ons eigen kikkerlandje nu niet helemaal noemen. Maar toch denken de Amerikanen daar anders over. ‘Niksen is het Nederlandse lifestyle concept van niets doen – en binnenkort zie je het overal’, is te lezen in het tijdschrift.

Ingewikkelder dan je denkt

Maar ho, ho, je kunt niet zomaar niksen. Het is echt nog best wel ingewikkeld. Want waar jij misschien dacht gewoon lekker op de bank gaan liggen, serie aan en gaan met die banaan, is dat volgens hen niet helemaal wat het concept inhoudt. Omdat we namelijk gewend zijn om constant iets te doen te hebben, is écht even de boel de boel laten nog wel moeilijk. Hoe doe je het dan wél goed? Nou volgens een expert door ‘het leven toelaten zijn gang te gaan en je voor een moment te bevrijden van verplichtingen.’ Aha.

Allemaal niksen

De Amerikanen zijn er dan ook echt van overtuigd dat niksen dé nieuwe trend is die je overal ter wereld gaat zien. Zij vergelijken het met hygge (het Deense begrip voor gezelligheid en knusheid) en lagom (volgens de Zweden: precies zoals het zou moeten zijn). En mensen op Twitter? Die kunnen alleen maar heel hard lachen met deze kneuterigheid. Snappen we.

banner
Bron: Linda, The Best Social Media | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.