No public affection: dit kan de reden zijn dat je geen fan bent van zoenen in het openbaar

zoenen openbaar

Hand in hand lopen op straat is hartstikke goed voor je, maar even lekker elkaar gaan aflebberen gaat je misschien nét wat te ver. Dat je geen fan bent van zoenen in het openbaar heeft dan ook een logische reden.

Lees ook:
5x feiten over zoenen die je nog niet wist

Coach Dr. Chloe Carmichael legt uit aan Elite Daily dat het onder meer komt door jouw achtergrond én je opvoeding. Zag je altijd dat jouw ouders elkaar zoenden? Dan ben je dat waarschijnlijk als vanzelfsprekend gaan beschouwen. ‘Als je ouders gescheiden waren en geen nieuwe partner vonden, kan publiekelijke affectie je zelfs vreemd zijn.’

Zoenen openbaar

Maar dat is niet de enige verklaring. Ook je wens voor juist wel óf niet in het middelpunt van de belangstelling te staan, heeft hier alles mee te maken. Want ja, die lange, romantische kus kan wel voor wat blikken zorgen. Carmichael: ‘Er kan een element van exhibitionisme bij komen kijken: je hart raast, je lichaam wordt warmer. En als je partner er ook van geniet, kan het wederzijds opwindend zijn.’

Claimen

En zoenen in het openbaar? Dat kunnen we doen om een soort van je partner te claimen. Hiermee geef je aan ‘deze persoon hoort bij mij’. Het kan daarom voortkomen uit onzekerheid, maar het kan ook gewoon zijn omdat je nu eenmaal graag je affectie toont. Of dat nu in het openbaar is of niet. En dat is ook helemaal prima.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!