Move over hygge: Nunchi is nu de nieuwste trend

Nunchi

We geven toe, misschien nemen we alle nieuwe lifestyle trends niet meer héél serieus sinds ‘niksen’ ook ineens een ding werd. Toch is er weer een new kid in town en wel het Koreaanse concept ‘nunchi‘.

Je spreekt het uit als ‘noon-chi’ en eigenlijk is het helemaal niet zo nieuw. Het gaat hier namelijk om een eeuwenoude Koreaanse kunst. Wat is het precies? Volgens Euny Hong, auteur van het boek The Power of Nunchi: the Korean Secret to Happiness and Succes, draait het hierbij vooral om goed kijken naar de gedachten en gevoelens van anderen om zo meer vertrouwen, harmonie en verbinding te creëeren. Aha.

Sfeer

Hierbij gaat het dus niet zo zeer om jou als persoon, maar om hoe goed je je kunt aanpassen aan de behoeftes van andere mensen. Op deze wensen speel je vervolgens in en je past je aan aan de sfeer die bijvoorbeeld in een kamer hangt. Je zou het dus een beetje een combinatie van inlevingsvermogen en empathie kunnen noemen. Leuk feitje: wanneer je een meester weet te worden in deze ‘art’ kan het heel bevordelijk werken voor je relatie.

Instinct

Allemaal leuk en aardig, maar hoe pas je het nu toe in de praktijk? Mocht je HSP zijn, dan is het een stuk makkelijker: jij voelt sowieso altijd al heel goed de sfeer aan. Mocht je daar iets meer moeite mee hebben, dan is het altijd belangrijk om te luisteren naar je eigen instinct. Observeer goed wat er in een ruimte allemaal gaande is en vorm nooít een oordeel op basis van een eerste indruk. Succes!

VIVA banner

Bron: HLN | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!