Ochtendseks tegen een griepje

Januari en februari, twee snottermaanden noem ik het maar. De griepepidemieën en virussen rukken op en ontkomen aan het gesnotter doet niemand meer. Zijn we met z’n allen zo afgezwakt dat een licht temperatuurdipje ons het nest in jaagt met veertig graden koorts? Mijn advies: versla deze middeleeuwse kwaaltjes met seks! Het is 2011 in hemelsnaam!

Voorkomen is beter dan genezen
Gezondheid! Dat missen we blijkbaar massaal. Je immuunsysteem krijgt een flinke klap met deze gure weersomstandigheden. Wees dan eens lief voor je lichaam en zorg dat je genoeg bouwstenen hebt om die virussen te lijf te gaan! Stamp jezelf vol met vitaminen, zorg dat je warm gekleed bent, voorkom besmette gebieden en eet gezond.
Dat zijn natuurlijk de bekende methoden om een griepje te lijf te gaan. Iedereen kent ze wel. Maar is er niet meer? Worden we verder totaal aan ons lot overgelaten door de wetenschap? Het antwoord is nee! Er is een hele simpele en prettige manier om je immuunsysteem een boost te geven; ochtendseks!

Goedemorgen!
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die ochtendseks hebben een betere ochtend hebben. “Ja duuhhh!” zou je denken, maar er komt nog iets bij. De feel-good hormonen die vrijkomen bij ochtendseks helpen bij het afweren van griepjes en verkoudheden. Daarnaast versterkt het je haar en je nagels. Is het niet geweldig?!
Dat zijn nou de onderzoeken waar ik blij van word. Er is al zoveel onderzoek gedaan naar wat er allemaal slecht voor ons is. De resultaten van dit onderzoek, recentelijk gepubliceerd in de Daily Mail, zijn het lichtpuntje dat al die ‘winterdippers’ en snotneuzen nodig hebben. ‘Een wip tegen de dip’, om het maar zo te zeggen.

Nu nog opzoek naar een verkouden ‘mede-dipper’ waarmee je dit goede nieuws kan ‘delen’.

CC foto: Katie Tegtmeyer