Waarom je elke ochtend met een wandeling zou moeten beginnen

Ochtendwandeling

Snel douchen, ontbijten en half haastend de deur uit. Herkenbaar? We weten, de ochtend is nu eenmaal een stressvolle periode. Toch kun je beter de morgen eens beginnen met een wandeling. Echt.

Ja, we horen je denken: ‘HOE DAN?!’ Het lijkt lastig om even rustig de tijd te vinden om een blokje om te gaan. Toch heb je er de hele dag profijt van én is het ook nog eens gezond voor je lichaam. Niet alleen krijg je hierdoor net wat extra beweging – wie zit er ook de hele dag vastgeplakt aan haar bureaustoel, guilty -, maar het zorgt er ook voor dat je een mindere hoge bloeddruk krijgt.

Blokje om

Dat blijkt uit een onderzoek van de American Heart Association (AHA). Je hoeft niet meteen een hele boswandeling te maken, gewoon even een frisse neus halen is zelfs al genoeg. Dr. Saranga verklaart verder nog aan Elite Daily: ‘Ochtendwandelingen hebben immense voordelen voor zowel je mentale als fysieke gezondheid.’ Ze vervolgt: ‘De ochtenduren kunnen overweldigend voelen als je je realiseert wat je de komende dag moet bereiken. Een ontspannende wandeling in de natuur maken, zet je op het goede pad om een geweldige dag te hebben. Je zult minder stress hebben, je meer ontspannen voelen, je hebt meer focus gedurende de dag, meer energie, en je zult een beter algeheel gevoel van kalmte en vrede voelen.’ Is het proberen waard toch?

VIVA banner

Bron: Fem-Fem | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Een grote droom is dan ook om een keer naar de Toppers te gaan, maar tot die tijd moet ze het doen met haar slechte afspeellijst op Spotify. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken.