Oh dokter, wat doet u nu?

Mannen kicken op sexy verpleegsters, juffen of stewardessen. Waar word jij warm van? Een zakenman? Een stoere brandweerman? Een lekkere strandwacht? Of misschien wel een goed verdienende dokter?

Bezweet en besmeurd
Timo zie ik zo’n beetje elke dag in pak. Hoort bij z’n werk. Van een man in pak zal ik niet zo snel meer blosjes op de wangen krijgen. Een strandwacht wordt al leuker. Mits ze op een warm strand zoals Bondi Beach werken natuurlijk. In Egmond aan Zee met een fleecetrui aan, wordt de life guard al een stuk minder boeiend.

Bij de brandweerman wordt het voor mij interessanter. Als ik m’n ogen dicht doe zie ik ‘hem’ al helemaal voor me; bezweet, beetje roet op het lijf en natuurlijk geen bovenkleding aan. Wellicht een paar bretels. Als dit een reëel beeld zou zijn, zou ik me direct aanmelden voor de vrijwillige brandweer. Oh wacht, ik ben netjes getrouwd natuurlijk…

Bovengemiddelde hartslag
Maar dan de dokters.  Wat is het toch dat deze groep zo aantrekkelijk maakt? Het riante salaris? De witte jas? Of gewoon het feit dat ze mensenlevens kunnen redden? Van dokter McDreamy of dokter McSteamy word ik niet echt opgewonden. En de meeste real life artsen in het Medisch Centrum Alkmaar zijn ook niet echt om op te vreten. Alhoewel, ik was een keer bij een jonge – lange – cardioloog, daar werd ik toch licht zenuwachtig van. Ik denk dat de door hem afgenomen hartfilmpjes qua snelheid flink bovengemiddeld zijn.

Daar voel je niks van
De Telegraaf heeft momenteel een ‘Lekkerste dokter van Nederland’ verkiezing. Negen doktoren kijken me aan. Uiteraard met witte jas. Er staan geen gegevens bij over leeftijd, lengte of specialisme. Niet onbelangrijk, want qua sexiness vind ik een dermatoloog toch echt minder spannend dan een cardioloog. Toch maar even kijken. Dokter Pim, dokter Thybout, dokter Marc (wat probeert hij te verbergen achter z’n handen?)en dokter Giovanni lijken me iets te oud. Daar voel je niks van, maar toch. Dokter Jurgen en dokter Joost zien er te lief uit, die doen vast iets met oude mensen of kinderen. Dokter Bart lacht net iets te gezellig en aan dokter Olivier heb je een leuke one night stand.

Naughty but nice
Dan blijft er nog eentje over: dokter Julien. Leuke kop, leuk omgeslagen blousje (waar je al niet op let) en hij kijkt een beetje naughty but nice. Daar kan ik het wel op. En laat hij nou net het meest op m’n eigen vent lijken. Binnenkort maar even een witte jas en stethoscoop op de kop tikken. Timo, zullen we doktertje spelen?

CC foto: privébezit