Onzeker over je lijf? Deze influencer showt precies waarom bikinifoto’s onzin zijn

lijf

De temperaturen rijzen de pan uit, wat ons heuglijk stemt. Maar voor sommigen zorgt het ook voor de nodige stress en onzekerheid, want plots moet die bikini weer aan. Maar dat iedereen een bikinilijf heeft, ongeacht welke maat je draagt, maakt influencer Georgie Clarke op briljante wijze duidelijk.

Werp een blik op Instagram en het lijkt alsof jij de enige bent die een rolletje op haar buik heeft, wiens billen versierd zijn met putjes en bij we het gezellig drilt tijdens het lopen. Zelfs zíttend lijken de influencers van deze wereld nog voorzien te zijn van een loeistrak lijf. Maar da’s lariekoek.

Messed up ideaalbeeld

Het is niet gek dat we allemaal een ietwat vertekend en eigenlijk vrij messed up beeld hebben van wat een ‘normaal’ lichaam is. Als ik even voor mezelf mag spreken moet ik schoorvoetend toegeven dat ook ik pas sinds kort vrede heb met het feit dat ik niet voorzien ben van een blokjesbuik en een minuscule taille. En ja, ook ik heb vaak een kaftan op het strand aangehouden omdat ik het zogenaamd koud had.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgie Clarke (@georgie.clarke)

Onzeker door perfectie

Het is pas sinds een poos dat mijn ogen geopend zijn en ik besef dat een lijf à la Kardashians niet zomaar ontstaat en al helemaal niet puur natuur is. Geen oordeel hier, want iedereen moet doen wat hij of zij niet laten kan. Maar onzeker? Dat werd (en word) ik van die verrekte online perfectie wel. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Body positivity influencers

Met mij velen anderen, en daarom ben ik zo blij met de body positivity movement. Een van de vrouwen die duizenden anderen helpt is de Britse Georgie Clarke. Op haar account showt ze geregeld foto’s van haar prachtige zelf vanaf verschillende hoeken en poses, waardoor je in een handomdraai ziet hoe al die influencers hun perfectie faken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgie Clarke (@georgie.clarke)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Georgie Clarke (@georgie.clarke)

Lief voor je lijf

Jammer dat het moet? Zeker. Maar een welkome afwisseling tussen alle strakgetrokken van filter voorziene foto’s door? Dat al helemaal. Dus kijk voor ook jij je wilt verstoppen in een kaftan of ook niet gaat zwemmen ‘omdat je het koud hebt’ de foto’s van Georgie. Wedden dat je je er beter door voelt? En onthoud dit én zeg dit: ‘Ik ben prachtig en goed zoals ik ben.’ Amen.

*drops mic*

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Beeld: Instagram

Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.