Op zoek naar een geschikte kliniek

Onze kennispartner Menzis helpt forummers met vragen over zorg en gezondheid in een speciaal daarvoor geopend topic. Een succes, zoals blijkt uit een mooi voorbeeld.

“Mijn dochter heeft anorexia is 18 jaar, ze wil graag opgenomen worden om haar ziekte te overwinnen, thuis gaat het niet meer, ze eet helemaal niets meer en haar gewicht is nog maar 44 kilo bij een lengte van 1.82 cm, we zijn ten einde raad, is er bij jullie bekend bij welke kliniek er de kortste wachttijd is?”

Aan de slag
Zorgadviseur José reageerde snel, omdat ze graag wilde helpen bij de zoektocht naar een geschikte kliniek. Via het mailadres onlinezorgadviseur@menzis.nl werd de forummeruitgenodigd haar telefoonnummer te delen, zodat José gericht aan de slag kon met de vraag.

Door het telefoontje kreeg de Zorgadviseur meer achtergrondinformatie over de situatie van haar dochter. José informeerde bij diverse zorginstellingen in de regio naar de mogelijkheden. Aangezien sommige klinieken een wachttijd van meerdere weken hadden, bleef ze doorbellen.

Via een medewerker van het Medisch Centrum Leeuwarden kwam ze erachter dat de eetstoorniskliniek in Amsterdam geen wachttijd had. José sprak de voicemail in van de forummer en liet een bericht achter op het forum. Ze gaf aan erg blij te zijn met de uitkomst en zou haar huisarts direct vragen haar dochter er aan te melden.

Reactie van José
“Als je hierover spreekt met een moeder leef je wel mee. Ik merk dat ik er regelmatig aan denk en me afvraag hoe het verder is gegaan”, vertelt José. “Mijn oudste dochter is ook bijna 18 jaar oud en dan ben je blij dat zij geen eetstoornis heeft. Je neemt je na zo’n gesprek voor niet te mopperen als ze, samen met haar 15-jarige zusje, thuis wéér een grote chipszak vlak voor het eten leeg heeft gegeten ; )”

Heb jij ook een zorg- of gezondheidsvraag? Het Team Zorgadvies van Menzis zit nog altijd voor je klaar. Stel je vraag in het daarvoor geopende topic.

Beeld: Thinkstock