Prettig gestoord

geen

‘Je bent een apart meisje.’ Ja hoezo, apart? Mensen denken dat ze alles maar kunnen zeggen. ‘Ik bedoel, anders, maar góed anders. Bijzonder!’ Correctie, mensen denken dat ze alles maar kunnen zeggen, mits ze het verpakken als compliment.

Kortsluiting
Ik vraag me inderdaad wel eens af of ik wel helemaal lekker ben, als ik het laatste restje van een beker yoghurt leegschep in de prullenbak, om vervolgens de beker erachteraan te gooien. Ik mag dan al blij zijn dat het de prullenbak was en niet de vaatwasser. Anders had ik mijn lepel uit de prullenbak moeten vissen, en ga zo maar door.

Ik mag uitsluitend in een automaat rijden, omdat ik niet kan onthouden dat ik eerst moest afremmen, dan schakelen en dan de bocht door. Uitsluitend in die volgorde. Als ik af moet slaan gaan bij mij de ruitenwissers aan en het verschil tussen vooruit en achteruit is al voldoende informatie om te verwerken tijdens het inparkeren.

Ik vraag me regelmatig af waar ik in hemelsnaam mee bezig ben, waarom mij bepaalde dingen toch altijd overkomen en waar ik nu weer mijn telefoon/sleutels/portemonnee gelaten heb. Het is een chaos in mijn hoofd en ik heb altijd paniek, zorgen, angst, wanhoop, haast of ideeën.  Bij voorkeur allemaal tegelijk.

ADD, Anders Dan Doorsnee?
Bij toeval stuitte ik afgelopen week op een lijst met verhalen van mensen met ADD. Ik heb het met open mond gelezen. Werkelijk elk detail in elk stukje tekst had ik zelf geschreven kunnen hebben.  Hoewel ik het vervelend vind voor de mensen die er problemen van ondervinden, heb ik regelmatig hardop gelachen. Ik ben ook een chaotische, vergeetachtige, gevoelige, emotionele dromer met grote passies en concentratieproblemen. Ik kom ook altijd te laat. Ik stel ook altijd alles uit tot op het laatste moment. Ik ben ook niet gek op opruimklusjes. Net als de meeste mensen in mijn omgeving waar ik heel veel om geef. Eigenlijk bijzonder normaal.

Het brengt me in de meest bizarre situaties. Het drijft me regelmatig tot wanhoop en ik ben vaak aangewezen op mijn eigen improvisatie en creativiteit. Ik kan me soms wel voor mijn kop slaan als me weer iets overkomt waarvan ik weet dat het anderen niet was overkomen.

Droom lekker verder
Er zijn verschillende therapieën en medicijnen om dit aan te pakken, maar voor geen goud zou ik ooit één pil slikken. Waar zou ik in hemelsnaam nog over moeten schrijven? Ik zou me eindeloos vervelen. Ik heb wel heel veel verhalen voor de therapeut, maar dat wil ik graag zo houden. Daarvoor kan ik ze beter doorsturen naar Viva.nl, voor vrouwen met een mening. En hier en daar een prettig gestoord karakter.

Beeld: privébezit