Recept van de week: Kokos-kippensoep

kokos-kippensoep

Weinig tijd? Trek je keukenkastje open, haal misschien nog een paar
 boodschappen en tadáá, een heerlijke kokos-kippensoep in een handomdraai.

Voor 2 personen: 100 g lange pasta, zoals spaghetti • 1 tl chilivlokken • 2 tenen knoflook • 1 el witte-wijnazijn • 2 ansjovisfilets, grofgesneden • 2 tl kurkuma • 1 bos koriander, steeltjes en blaadjes fijngesneden • 1 el olijfolie • 1 blik kokosmelk van 400 ml • 1 el sojasaus • 1 tl fijne suiker • 4 kippendijen, in dunne plakken gesneden

Kook de spaghetti in een pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta net al dente is. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Zet weg. Doe de chilivlokken, knoflook, azijn, ansjovis, kurkuma, koriandersteeltjes en olie in de keukenmachine en zet aan tot het een pasta is. Heb je geen keukenmachine, leg dan de droge ingrediënten op een snijplank en hak alles fijn. Doe dit in een kommetje en meng met de azijn en olie tot een pasta.
Zet een pan op middelhoog vuur, doe de kruidenpasta erin en bak 1-2 minuten tot de lekkere geuren vrijkomen. Schenk de kokosmelk erbij, samen met de sojasaus en suiker. Voeg de kip toe en kook 5 minuten mee, tot de kip heet en gaar is. Proef de soep en voeg wat extra suiker of azijn toe als dat nodig is. Doe de spaghetti in de soep en kook een paar minuten tot alles door en door heet is.

Roer de korianderblaadjes erdoor, schep de soep in diepe kommen en dien op.


Meer recepten die je zo op tafel zet? Check VIVA 44. Het blad ligt nu in de winkel of kan je hier online bestellen.