5 redenen om je avocadopit te eten

Dat veel mensen gek zijn op avocado, dat weten we al. Maar denk, terwijl je het groene gedeelte er vrolijk uitschept, ook eens aan de pit. Die blijkt namelijk een verborgen schat te zijn. Vijf redenen om avocadopitten te blenden, te raspen, te roosteren en toe te voegen aan salades of smoothies.

1. Ze reguleren cholesterol
Zeventig procent van de aminozuren is opgenomen in de pit van de avocado. Deze aminozuren verlagen het cholesterolgehalte. Plus, door het hoge gehalte aan vezels in de pit, bindt cholesterol in het spijsverteringskanaal. Weg dus met die verstopte aders.

2. Ze werken tegen spijsverteringsproblemen
De pit bevat stoffen die helpen bij het voorkomen van darmzweren en bacteriële en virale infecties. Last van diarree? Hak de pit doormidden, leg hem in een kop kokend water en laat hem gedurende vijftien minuten zacht worden. Eet hem als hij warm is.

3. Ze zijn goed in de strijd tegen tumoren
Moeilijk woord met een machtige werking: flavonol. Dit is een anti-oxidant die helpt bij het verminderen en voorkomen van tumorgroei. Laat de avocadopit nu een hoog gehalte flavonol bevatten.

4. Ze kunnen helpen bij het afvallen
Avocadopitten hebben een effect op de warmteproductie in ons lichaam. En zoals we allemaal weten, hoe warmer het lichaam is, hoe harder het moet werken om zich te koelen om oververhitting tegen te gaan. Maak eens avocadopit-thee: leg een geplette pit in een kopje kokend water en drink deze thee drie keer per dag.

5. Ze bevechten staar
Weer twee moeilijk woorden: luteïne en zeaxanthine. Deze voedingsstoffen zijn erg belangrijk voor het hebben en houden van gezonde ogen en verlagen het risico op staar en maculadegeneratie.