Regisseur ‘The Handmaid’s Tale’ zet opnames nieuwe serie stop vanwege anti-abortuswet

De nieuwe anti-abortuswet die in Georgia van kracht gaat, leidt wereldwijd tot enorm protest. Verschillende seriemakers hebben nu bekendgemaakt hun opnames in de Amerikaanse staat stop te zetten.

Reed Morano – regisseur van The Handmaid’s Tale en te zien op de foto boven deze tekst – heeft bekendgemaakt geen scènes in Georgia op te nemen voor haar nieuwe serie The Power. Daarnaast zullen actrice Kristen Wiig en scenarioschrijver Annie Mumolo hun geplande comedy Barb and Star go to Vista del Mar niet in de staat draaien. Dat meldt het Amerikaanse blad Variety.

Geen goed gevoel

‘Het voelt fout om door te gaan met het maken van onze show en geld aan te nemen van een staat die dit standpunt aanneemt over abortus. Wij konden het gewoon niet’, verklaart Reed Morano op Instagram.

Populaire locatie

Dankzij belastingvoordelen en andere lokmiddelen is Georgia een populaire plek voor filmopnames. Het is de thuisbasis van populaire films en series als Baby Driver, Stranger Things en Ant-Man.

Lees ook: Senaat in Alabama neemt nieuwe wet aan: celebs uiten verbijstering

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: HLN
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.