Rijp voor e-dating rehab

Het leven van een internetdater gaat niet over rozen. Slapeloze nachten, gierende hormonen en ontwenningsverschijnselen spelen mij intussen parten. Tijd voor actie, tijd voor een date!

Als je mij twee weken geleden had verteld dat ik een internetdate-junkie zou worden had ik tegen mijn voorhoofd getikt. Ja, hallo! Ik heb wel iets beters te doen. Maar het kwaad is geschied. Mannelijke aandacht is verslavend. Als ik in de trein uit het raam staar, dwalen mijn gedachten af naar de mailtjes van James, de chat met Daan en de weinig verhullende foto’s van schaars geklede Julian. Zou ik al een nieuw berichtje hebben? Mijn handen jeuken. Het feit dat ik niet normaal met het slome internet van mijn smartphone om kan gaan is de enige reden dat ik niet 24/7 in mijn inbox zit te neuzen.

SpontaneSkileraar33, ben jij dat..?
In de supermarkt betrap ik mezelf soms op het gluren naar mannen die verdacht veel lijken op SpontaneSkileraar33, of op Herman007. Of toch niet? In mijn remslaap word ik gestoord door fantoom-tingeltjes en waan-plongetjes van chatberichten en mailtjes die mijn inbox overspoelen. Ik heb last van ontwenningsverschijnselen. Ik hoor dingen die er niet zijn, ik zie spookbeelden en kan niet meer helder nadenken.

Een oorbel. Een óórbel?!
Ook mijn beoordelingsvermogen is intussen aangetast. Ik ben veranderd in Gordon achter zijn Idols-desk. Hé hij is leuk… O, maar kijk die trui op foto vier, dat kan ècht niet! Volgende! Gadverdamme deze rookt. Next! Wat een lekker ding. Ja hoor, dit wordt de vader van mijn ki-… Maar wat zie ik daar? Een oorbel?! Denk maar niet dat ik gezien wil worden met ‘n vent met een óórbel! Vóóólgende!
Hij heeft een grote neus, die andere heeft een dt-fout in zijn profieltekst, de volgende heeft te veel stoppels. Valse opmerking hier, nekschot daar. Maar het valt eigenlijk allemaal best mee. Het grootste deel van de mannen dat ik online wegklik, zou ik op straat best een glimlachje gunnen. Ik kan gewoon niet meer rationeel nadenken.

To date or not to date
Het wordt tijd dat ik achter mijn computer vandaan kom. Alle egostrelende reacties en foto’s van ontblote torso’s stijgen naar mijn hoofd. Back to reality, tijd voor een date! Nou ja, drie dates om eerlijk te zijn. Mijn abonnement op de datingsite loopt bijna af dus mijn prins mag nu wel eens langs galopperen. Ik sta nu al te lang met mijn rok opgetrokken langs de snelweg, ik krijg een koud been en ik wil opgepikt worden! Morgen is het zover: kandidaat numero één.

Hebben jullie ervaring met daten met iemand die je online hebt ontmoet? Nog nuttige tips?

(De namen van de heren zijn gefingeerd)

CC foto: Robert Beijl