Dit is waarom je rondjes loopt tijdens het bellen

bellen rondjes lopen

Veel mensen bellen alleen als het écht moet. En als we het doen, krijgen we het niet voor elkaar om het stilstaand of zittend te doen. Maar waarom lopen we eigenlijk rondjes tijdens het telefoneren?

Het lopend bellen wordt verklaard door onder andere Marshall McLuhan. Hij ondervond al in 1969 dat een telefoongesprek voor veel mensen synoniem staan met een bepaalde urgentie. Ook vandaag de dag lijken we vooral nog te bellen als het echt belangrijk is, anders sturen we liever een appje of e-mail. Deze noodzaak laten we ook zien in onze lichaamstaal: dus bewegen met je handen of inderdaad rondjes lopen. Ook al krijgt je gesprekspartner hier helemaal niks van mee.

Zenuwen

Dertig jaar later werd deze theorie bevestigd door het wetenschappelijke rapport The Effects of Mobile Telephones on Social and Individual Life van de Universiteit van East Londen. Hierbij werden bellers verdeeld in verschillende categorieën. En ook daar kwam naar boven dat een van deze classificaties bestaat uit ‘zenuwlijders’. Deze mensen hebben de behoefte om extra te gaan lopen en bewegen tijdens een belletje. Wij weten in ieder geval al dat wij hier ook toebehoren.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Quest.nl | Beeld iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!