Schokkend: 70 procent van de vrouwen kreeg weleens een hatelijke opmerking van een vriendin

it won't stick‘Oh, dus jíj doet dat zo? Oke…’ Iedereen heeft weleens een fijne passief agressieve opmerking in de maag gesplitst gekregen. Over de opvoeding van je kinderen, over je kledingkeuze, je lichaam en god weet wat nog meer. En we weten allemaal van wie dat soort opmerkingen komt.

Terwijl we elkaar juist zouden moeten steunen, doen we het tegenovergestelde. We bekritiseren en kleineren elkaar en houden (het gedrag van) andere vrouwen onder een vergrootglas. Uit recent onderzoek blijkt dat 70 procent van de vrouwen weleens slachtoffer is geworden van hatelijke opmerkingen van een vrouw die zij beschouwde als vriendin.

Kappen nou

Het initiatief It Won’t Stick moedigt vrouwen aan boven deze negatieve opmerkingen uit te stijgen en elkaar te helpen. Ze bedachten de mantra: ‘Whatever dirt they throw at you, it simply won’t stick’. En ze lanceerden gisteren een video. Hierin vertellen vrouwen over de manieren waarop ze geshamed zijn, en over het feit dat ze nooit goed genoeg zijn: ’My this is too that, my that is too this’. De video kun je hieronder bekijken.

 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron It Won’t Stick | Beeld Still uit video
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.