Shocking: vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat heeft inderdaad zijn eigen sperma gebruikt

Jan Karbaat

Vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat heeft inderdaad zijn eigen sperma gebruikt bij tientallen cliënten. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. Het is nu bewezen dat hij de biologische vader is van 49 kinderen die verwekt werden in zijn eigen spermakliniek.

De donorkinderen hebben dat te horen gekregen na afronding van het DNA-onderzoek, zo maakte Defence for Children zojuist bekend. De vermoedelijke donorkinderen hadden onlangs via de rechtbank in Rotterdam voor elkaar gekregen dat ze een vergelijking met het DNA van Karbaat mochten maken om zekerheid te krijgen over hun afstamming.

‘Karbaatkinderen’

Deze ‘Karbaatkinderen’ hadden al een overeenkomst gevonden via het DNA van een wettige zoon van de arts. Ze wilden echter definitieve zekerheid van het lichaamsmateriaal van Karbaat zelf, dat na zijn overlijden was veiliggesteld. Zijn weduwe wilde daar geen toestemming voor geven. Jan Karbaat had ook nog 22 eigen wel erkende kinderen.

De fertiliteitsarts insemineerde vrouwen onder meer in zijn eigen kliniek, Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht.

‘Ik heb 48 halfbroers en -zussen’

Twee jaar geleden kwam Marsha Elvers (37) erachter dat spermadokter Jan Karbaat haar vader is. Haar verhaal kun je lezen in de VIVA die nu in de winkels ligt of via Blendle via onderstaande button.

»LEES HIER VOOR HET ARTIKEL «

 

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.