Zo snijd je je sinaasappel zonder er een ravage van te maken

sinaasappel

Het mag dan vandaag mooi – práchtig – weer zijn, de herfst is alsnog volop bezig. Zul je zien dat we volgende week weer regen met flinke windstoten hebben, dus daarom is het van groot belang dat we veel vitamines eten. En zeggen wij vitamines, dan zeg jij waarschijnlijk sinaasappel. De vrucht is rijk aan vitamine C. Maar een sinaasappel schillen blijkt keer op keer een lastig, plakkerig karwei. Na vandaag echter niet meer, want zó snijd je je sinaasappel zonder er een ravage van te maken.

Sinaasappel

  1. Snijd de twee uiteinden van de sinaasappel af
  2. Zet het stuk fruit rechtop op een van de vlakke zijden
  3. Snijd met een mes een stuk schil eraf van boven naar onderen
  4. Draai de sinaasappel en herhaal het schillen totdat de schil helemaal verwijderd is
  5. Snij de sinaasappel zonder schil in verschillende stukjes

Extra herfstip: gebruik de schil voor je thee of water voor een extra smaakje!

Lees ook: Vrouw ontdekt pasta lifehack en Twitter wordt gek

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: HLN, beeld: iStock