Fit met VIVA: Blij dat ik glij! Skimboarden is een verfrissende full body work-out

skimboarden

Dagje strand? Kom van je handdoek af en ga skimboarden over de vloedlijn. Lol gegarandeerd!

California love

In de jaren 20 van de vorige eeuw ontstond skimboarden op Laguna Beach in Californië. Van hout werd een board gemaakt waarmee je je supersnel over ondiep water kon verplaatsen. Met de jaren werd de sport steeds populairder en ontstond er ook wave skimboarden, wat een beetje lijkt op surfen, maar dan over golven dicht bij het strand. Vanaf de jaren 70 veroverde het de rest van de wereld en sindsdien is er een heuse wereldwijde competitie. In de sport worden trucs toegepast uit het skateboarden. Ook bij ons is skimboarden populair en dat is niet gek, want wij hebben nou eenmaal minder vaak grote golven en dus is het een goede vervanger voor surfen. Bovendien is het een leuke en uitdagende sport waarmee je je uren kunt vermaken aan de vloedlijn.

Lees ook:
Fit met VIVA: heerlijk de buitenlucht in met de kickbike

Wat doet het met je?

Skimboarden is een full body work-out. Je gooit je board in het water, rent ernaar toe en springt er op. Daarmee train je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar leer je ook goed balanceren. Het is een sport waar je ongemerkt sterker en flexibeler van wordt, omdat je vaak op een speelse manier bezig bent. Je hebt niet alleen veel lol, waardoor het minder als sporten voelt, maar vangt – met een beetje geluk – ook nog wat zonnestralen vol vitamine D. En dan hebben we het nog niet eens over het kalmerende effect van op en bij het water bezig zijn. Reken maar op een zen zomer. En ja, je zult in het begin waarschijnlijk veel vallen, maar aangezien dat in het water is, is het minder blessuregevoelig.

Laat me skimmen

Durf je het aan? Bij onder andere kitesurfles.com in Scheveningen, movementsports.nl in Zeeland en dreamssurfschool.nl in Het Westland kun je privé- of groepslessen volgen. Wil je alvast in de stemming komen? Op YouTube staan veel video’s met uitleg voor beginners tot gevorderden.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Tekst: Jessica van Zanten | Foto: Getty images