Slapend slank worden: doe de Napercise-workout

napercise

Zei daar iemand dat je slapend slank kon worden? In een sportschool? Jep, het is echt waar: de Britse sportketen David Lloyd biedt zogeheten ‘Napercise’-lessen aan, waarbij je naar de les komt om te slapen.

De fitnessketen ontdekte dat maar liefst 86 procent van de ouders oververmoeid door het leven gaat en bedacht daarom de Napercise-lessen. “Slaap is veel belangrijker dan veel mensen denken,” vertelt een slaapexpert die de lessen bedacht. “We denken vaak alleen aan kortetermijneffecten wanneer we moe zijn of weinig concentratie hebben, maar slaap is ook essentieel voor ons fysieke en mentale welzijn op lange termijn.”

Tijdens een les, die 45 minuten duurt, doe je eigenlijk niets meer dan een dutje. Voor iedere ‘sporter’ is er een bed ter beschikking, er staat rustgevende muziek aan en de temperatuur wordt zo ingesteld dat ie optimaal is om tijdens je slaap calorieën te verbranden.

De testfase van de slaaplessen is momenteel nog in volle gang bij een David Lloyd-filiaal in het Britse Kent. Wij duimen alvast dat we deze les ook in Nederland kunnen gaan volgen.

Bron en beeld David Lloyd