Spelletjes voor onderweg

Tegenwoordig zijn veel bekende spelletjes wel te vinden in reisedities. Erg handig, want ik verveel me snel onderweg in het vliegtuig. Dan is een spelletje toch een leuk doe-ding. En natuurlijk niet alleen voor in het vliegtuig…

Het kan ook in de trein, auto, boot of bus. Waar je maar mee op reis gaat. Op je bestemming kan een spelletje tussendoor toch best even leuk zijn. Het voordeel aan die speciale spelletjes is dat ze niet veel ruimte innemen in je bagage en dat ze niet zwaar zijn. Sja, dan neem ik toch graag eentje mee!

Speelkaarten
Ik heb bijna altijd wel speelkaarten mee op vakantie. Deze nemen ook niet veel ruimte in en je kan er meerder spelletjes mee spelen. Dan kan ik ze er onderweg bij pakken of tijdens het zonnen op het balkon. Voor deze zomer wil ik nog een ander spel aanschaffen, maar ik kan niet kiezen!

Mini-bordspelletjes onhandig?
Neem nou bijvoorbeeld het spel ‘Rummikub’. Eigenlijk wel een leuk spel, maar is het ook leuk in het klein? Het lijkt met toch best irritant met al die steentjes in het mini. En je moet ook maar de ruimte hebben om het ergens neer te leggen. Dat geldt eigenlijk voor meerdere spellen.

Zo heb je ook ‘Monopoly‘, ‘Mens erger je niet!’ en ‘Scrabble‘. Bij de kleine ‘Mens erger je niet!’ zitten de pionnetjes met magneetjes aan het bord vast gekleefd en zit het dobbelsteentje met een touwtje vast aan het bord. Dat is dan wel weer handig!

‘Vroeger’ hadden wij thuis ‘Cluedo’. Dit vond ik altijd een leuk spel, maar is dit ook leuk in de reis variant? Een review geeft al aan dat het spel misschien niet zo geschikt is voor een reiseditie door de kleine onderdelen en het schrijven op mini-blokjes. Maar al met al is het wel een leuk spel.

Swaffelen
Nu heb je ook nog wat onbekendere spellen. Ik zag toch een spel…. het Swaffel spel. Hier had ik dus nog nooit van gehoord, ja van swaffelen wel, maar van het spel niet. Ziet er toch nog best humoristisch uit! Ben alleen wel benieuwd hoe het nou precies in zijn werking gaat.

Ik denk dat ik maar hou bij een simpel spelletje, waar je niet snel onderdelen van kwijtraakt en die je er elk moment bij kan pakken. Maar welke zijn daar nou het meest geschikt voor?

Iemand tips voor het ideale reisspel?

CC foto: Zach™