Spieren en botten houden van gezonde voeding

spieren en botten

Trek je regelmatig je sportschoenen uit de kast om te bewegen? Lekker bezig! Maar minstens zo belangrijk voor een energiek en fit leven is een gezonde basisvoeding, met zuivel.

Lekker gevoel

Maar liefst 9 miljoen Nederlanders sporten minimaal één keer per week. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat ze het leuk vinden. Uit onderzoek* blijkt dat 81% het ‘goede gevoel’ na afloop het allerleukste vindt aan sporten. De meest favoriete sporten in Nederland zijn wandelen, fietsen en fitness. We sporten het liefst aan het begin van de avond, gemiddeld één uur lang en vinden daarbij gezelligheid belangrijker dan winnen. Onze favoriete snack na het sporten? Fruit en zuivel scoren het hoogst.

Gezond eten is simpel

Door powersnacks en superfoods zou je bijna vergeten dat gezond eten eigenlijk heel makkelijk is. Met 2 ons groente, 2 stuks fruit en 2 glazen melk per dag heb je een mooi uitgangspunt voor een goed voedingspatroon. Vind je het lastig om een uitgebalanceerde voeding samen te stellen? Dan is de Schijf van Vijf een handig hulpmiddel. Met dagelijks de juiste hoeveelheid uit ieder vak en voldoende variatie, krijg je alle voedingsstoffen binnen. Meer info over de Schijf van Vijf? Kijk dan op Voedingscentrum.nl.

Sterke spieren en botten

Wat eigenlijk niet mag ontbreken in je koelkast is melk. Het zit van nature vol met belangrijke voedingsstoffen zoals:
voeding

Proteïne
Proteïne helpt bij de groei en het onderhoud van je spieren.

Calcium
Calcium is nodig voor het onderhoud van je botten.

Vitamine B2 + B12
Deze vitaminen dragen bij aan vermindering van vermoeidheid en een goede werking van je zenuwstelsel.

Epke over zuivel

epkeEpke Zonderland: “Voor mij als topsporter is gewone basisvoeding zoals groente, fruit en zuivel essentieel. Zuivel bevat bijvoorbeeld proteïne; dit draagt bij aan de groei en het herstel van mijn spieren. Daarom drink ik Campina melk.” En daarom is Campina official supplier van NOC*NSF.

*Bron: onderzoek door Panelwizard, maart 2015sterk met campinaBeeld: iStock