Springende vissen

Af en toe ben ik bang dat een van mijn vissen uit het aquarium springt. Mijn oranje goudvis is vrij groot en ook erg sterk en actief voor een goudvis. Tenminste als ik het zo een beetje vergelijk met andere goudvissen, beweegt mijn vis Hannibal wel erg veel.

Wel vaker hoor ik ineens een plons en zie ik Hannibal daar druk heen en weer zwemmen. Dan denk ik hij zal maar hoger springen. Stel dat ik dan thuis kom en een dode vis op de grond zie liggen, brr.. Maar dat is in de twee jaar dat ik een aquarium met vissen heb, nog nooit gebeurd. Volgens mij zijn die beesten slimmer dan wij denken.

Ze zeggen wel dat die beestjes een geheugen hebben van drie seconden, maar dat betwijfel ik. Altijd als ik voor het aquarium ga staan, zwemt Hannibal onrustig heen en weer en volgt hij elke beweging die ik maak. Dat beest weet heus wel dat de kans groot is dat hij eten krijgt wanneer ik daar sta.

Maar goed, mijn vissen springen dan niet uit de kom….er zijn vissen die dat wel doen. En dan heb ik het over iets grotere vissen….

CC foto: protographer23