Om deze reden is een strandwandeling zo goed voor je

strandwandeling

De frisse zeewind door je haren, voeten in het zand: er gaat niets boven een flinke strandwandeling. Het is heerlijk om lekker uit te waaien. En het is ook nog eens gezond.

Beweging

Wandelen is natuurlijk goed voor je gezondheid. Voor je fysieke gezondheid is het namelijk belangrijk dat je genoeg beweging krijgt op een dag. En bewegen is heust niet alleen gewichtheffen in de sportschool, maar kan ook gewoon een flink stuk lopen zijn.

Wandelen

Wandelen zorgt ervoor dat je gezond blijft en je organen goed blijven functioneren. Maar dat is niet alles. Wandelen heeft ook een positief effect op je mentale gezondheid. De Britse organisatie Natural England heeft onderzoek gedaan naar wandelen. En wat blijkt? Vooral wandelen op het strand doet wonderen voor je gezondheid.

Onderzoek

Aan het onderzoek deden 2750 mensen mee. De testpersonen waren tussen de 8 en de 80 jaar oud. Bijna alle deelnemers voelde zich na een bezoekje aan het platteland of park beter, maar het strand zorgde voor de meeste positieve gevoelens.

Lees ook
101 stranddag: alles wat je moet weten voor een dag aan zee

Prikkels

De geluiden van de zee en het rustgevende uitzicht zorgen ervoor dat we meer ontspannen worden. We hebben niet zoveel prikkels als een wandeling door de stad en dit zorgt ervoor dat we helemaal tot rust komen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Fem-Fem | Beeld: GettyImages