Dit zijn de minst stressvolle steden ter wereld

minst stressvolle steden

Het tempo in Nederland kan soms ontzettend killing zijn. Niets geen mañana, mañana, maar alles graag nú en nog sneller. Dan begrijpen wij best dat je af en toe overweegt om naar een stad in een ander land te verhuizen. Maar welk land? En vooral welke stad? Technologiebedrijf Zipjet deed onderzoek naar de minst en meest stressvolle steden en kwam met onderstaand lijstje.

Zipjet is een bedrijf dat technologieën ontwikkelt die als doel hebben om stress te verminderen. Denk hierbij aan laundry services on demand. Om die reden deden ze ook onderzoek naar de meest en minst stressvolle steden. Hierbij werd in 150 verschillende steden gekeken naar factoren als salaris, verkeer, mentale gezondheid, groene plekken in de stad, aantal zonuren, openbaar vervoer, veiligheid, luchtvervuiling en werkeloosheid. Wat blijkt? Niet alle grote steden hoeven stressvol te zijn. Volgens Zipjet is Stuttgart in Duitsland de minst stressvolle stad. Bekijk de lijst hieronder.

 1. Stuttgart, Duitsland
 2. Luxemburg, Luxemburg
 3. Hannover, Duitsland
 4. Bern, Zwitserland
 5. Munchen, Duitsland
 6. Bordeaux, Frankrijk
 7. Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
 8. Sydney, Australië
 9. Hamburg, Duitsland
 10. Graz, Oostenrijk
 11. Zürich, Zwitserland
 12. Seattle, Verenigde Staten
 13. Wellington, Nieuw Zeeland
 14. Nice, Frankrijk
 15. Dresden, Duitsland
 16. Oslo, Noorwegen
 17. Auckland, New Zealand
 18. Helsinki, Finland
 19. Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
 20. Melbourne, Australië

De meest stressvolle stad is volgens Zipjet Baghdad in Irak, gevolgd door Kabul in Afghanistan en Lagos in Nigeria. Benieuwd naar de hele lijst? Die kun je hier bekijken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Zipjet, beeld: iStock