Slim bedacht: in deze supermarkt ligt de chocola naast het maandverband

chocola maandverband

Een chocoladereep meer of minder tijdens onze ongesteldheid, daar doen we niet moeilijk over. Sterker nog: het is wetenschappelijk bewezen dat we tijdens onze menstruatie meer behoefte hebben aan chocola. Supermarkt Deen in Beverwijk springt hier slim op in.

De supermarkt heeft namelijk de chocoladerepen bij het maandverband en de tampons in het schap gelegd. En dat bleek een slimme zet: in het eerste weekend dat de producten naast elkaar lagen, verdubbelde de omzet van de repen.

Chocola tussen het maandverband

Deen-medewerker Carola de Vries was degene die op het idee kwam om de chocola naast de tampons te leggen. ‘Voor mijn MBO-opleiding Eerste Verkoper moest ik één product presenteren en daar een ander product bij verkopen. Dat werd dus chocola tussen het maandverband,’ vertelt ze tegen Editie NL. ‘In het eerste weekend is de verkoop van chocola verdubbeld. De verdere verkoop moet ik nog bekijken, maar het lijkt dus zeker effect te hebben!’

Het opvallende schap kreeg bekendheid door een Facebookpost van Deen-klant Ali. ‘Bij Deen Beverwijk ligt de chocolade dus hier haha.. Toffe ludieke actie!’ schreef hij erbij. De Facebookpost is inmiddels verwijderd.

Bron Editie NL | Beeld Deen