Met deze 5 tips maak je de mooiste foto’s op je smartphone

tips-smartphone-foto

Veel mensen denken dat we voor mooie foto’s een professionele camera nodig hebben. Maar niets is minder waar! De camera’s die in je smartphone zitten worden namelijk steeds beter. Maar goede foto’s maken blijft natuurlijk een kunst. 

Daarom hebben we hier wat tips voor je hoe je goede foto’s kan maken met je smartphone:

1. Opties van je camera

Ga eens op onderzoek uit. Je smartphonecamera heeft namelijk behoorlijk veel verschillende functies, standen en allerlei leuke effecten. Probeer gewoon eens wat dingen uit. Op deze manier kom je er snel achter wat de mogelijkheden zijn en hoe het allemaal werkt. Vaak na wat oefenen weet je al hoe de camera werkt en kan je makkelijker beslissen welke stand het handigst is om te gebruiken voor je foto.

2. De zelfontspanner

Heb je handen tekort? Probeer dan eens een foto te maken met de zelfontspanner. Het duurt misschien iets langer, maar het resultaat mag er zijn. Zet je telefoon op een statief of ergens tegenaan waar hij niet kan vallen. Hele handige functies wanneer je selfies uit mooiere hoeken wil maken dan alleen frontaal. Ook passen er door de afstand die je neemt meer mensen op de foto, of zie je meer van de natuur. En je weet zeker dat er geen ruzie zal ontstaan door de keuze wie de foto maakt. Super handig!

via GIPHY

3. Belichting

Een van de belangrijkste onderdelen van de fotografie is de belichting. Dat kan je foto maken of breken. Je kunt heel gemakkelijk met licht spelen. Zo kun je een hele warme sfeer creëren tijdens de zonsondergang. Wel moet je er goed op letten dat er ook altijd schaduw is, dus dat niet de helft van de foto een grote schaduw over zich heen heeft. Dat zou zonde zijn. Ook heeft je smartphone verschillende standen om de belichting aan te passen. Neem dus de tijd en kies de juiste belichting.

4. Opzetlens

Ben je inmiddels al gewend aan het gebruik van de smartphonecamera en wil je wat spannenders? Gebruik dan eens een opzetters. Daarmee kan je je beeldhoek aanpassen en krijg je nog mooiere foto’s. Er zijn veel verschillende soorten opzetlenzen. Zo heb je een opzetlens voor macrofotografie, een met een fisheye, groothoeklens en nog veel meer! De lenzen zijn bedoeld voor je smartphone en zullen dus ook niet veel ruimte innemen in je tas.

Lees ook
Telefoon vol? Zo kun je toch nog gewoon foto’s maken

5. De HDR-functie

Vaak hebben smartphones ook een HDR-functie. Als je deze functie inschakelt, maakt je telefoon heel veel foto’s achter elkaar. Al die foto’s hebben allemaal een andere belichting en worden uit eindelijk samengevoegd tot één prachtige foto met de perfecte belichting. En dat is wat we willen toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: FemFem | Beeld: GettyImages