Toe aan nog meer vrij? Zo lijkt je weekend voor je gevoel langer

weekend langer

Je knippert één keer met je ogen en het is alweer maandagochtend. Vervelend, zeker als je het gevoel hebt dat je nog niet echt tot rust bent gekomen. Maar om nu vrije dagen op te nemen, terwijl je ook nog wat over wilt houden voor vakantie, voelt niet goed. Op deze manier lijkt je weekend voor je gevoel tóch langer.

Lees ook:
Tips om je weekend je weekend te laten zijn

Je weekend bestaat natuurlijk ‘maar’ uit twee dagen, dus meer tijd kunnen we je niet geven. Maar met deze trucjes heb je voor het gevoel wel meer aan deze vrije tijd dan voorheen.

Weekend langer

What to do? Nou, vooral de routine doorbreken, als het aan neurowetenschapper David Eagleman ligt. Hij schreef The Brain: The Story of You en denkt dat vooral door uit je comfort zone te gaan, je weekend extra lang zal voelen. ‘Als je nieuwe dingen ervaart, lijkt je weekend langer te hebben geduurd.’

Sleur

Dit werkt, omdat je zo de ‘sleur’ doorbreekt van elk weekeinde ongeveer hetzelfde te doen. Zaterdag boodschappen doen en daarna een terrasje pakken, is natuurlijk hartstikke leuk, maar maakt je vrije tijd ook voorspelbaar. Je bent je daardoor minder bewust van wát je doet, waardoor de tijd voorbij is zonder dat je het doorhebt.

Andere plek

Maar ja, om nu elk weekend een andere hobby uit te proberen, klinkt vooral heel vermoeiend. Denk daarom eerder aan een keer dat nieuwe restaurantje in de stad uitproberen of wandelen in een gebied waar je nog nooit geweest bent. En geef toe, hoeveel van Nederland heb je nu al echt gezien? Nog genoeg te ontdekken. En hee, blijkbaar heb je een langer weekend doordat je op ‘avontuur’ bent geweest, als we Eagleman moeten geloven. Wie wil dat nu niet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!