Vakantievoorbereidingen

Altijd ben ik lang bezig met de voorbereidingen van m’n vakantie. Niet dat alles nodig is ofzo… ik vind het gewoon leuk! Natuurlijk zijn er verplichte dingen, maar ik hou me vooral graag bezig met dingen die eigenlijk niet zo nodig zijn.

Vakantieboekje
Vorig jaar ging ik met vriendinnen op vakantie. Nou, ik had weer een reden om crea-bea aan de slag te gaan. Daarom heb ik speciale boekjes in elkaar geknutseld met daarin onder andere een inpaklijst, een zakje shampoo, een lijstje van belangrijkste woorden en zinnen met vertaling en een overzicht van de uitgaansgelegenheden met locatie. Jaha, zo waren we op alles voorbereid.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen!
Deze zomer ga ik ook weer op weg naar de zon. Daarom ben ik alweer bezig met de voorbereidingen om vast in de stemming te komen, Ook al vertrek ik pas half augustus…  De inpaklijst is alweer in de maak. Nu hoor ik jullie denken… gebruik dan die van vorig jaar!! Nou, die ben ik dus kwijt (en anders had ik de lijst vast alsnog bijna helemaal vernieuwd).

Hoe krijgt men toch een lichte koffer?
Daarnaast zit ik alweer van alles te verzinnen om mijn koffer zo licht en leeg mogelijk te krijgen. Ja dat vind ik best moeilijk! Of nouja… als ik dan mijn uiteindelijke inplaklijstje zie, denk ik dat het me eindelijk gelukt is, maar het resulteert toch altijd weer in een loodzware koffer waar niks meer bijpast. Hoe kan dat toch…

Precies, een kleding-overdosis en een lading aan flessen en potjes. Bodylotion, shampoo, crème, crèmespoeling, douchegel, haarwax, scheerschuim, enz., enz.. Van scheerschuim kan je misschien nog een mini meenemen, maar dingen als shampoo en douchegel gebruik je aan het strand wel twee keer per dag en dan red je het weer niet.

Misschien dat ik die dingen gewoon maar op bestemming aanschaf  = lichte koffer en nog goedkoper ook. Waarschijnlijk kan ik het alleen niet laten om alles in te kopen vóór de vakantie aan…

Waarom al die voorbereidingen?
Zo kom ik weer een beetje in de vakantiemood! Het doet me goed al die voorbereidingen. Maar laat ik nu eerst eens beginnen met het regelen van een reisverzekering… stukje belangrijker :)

CC foto: jasleen_kaur