Van die oooeps momentjes…

VIVA & TENA

Je rent je rondje door het bos of werkt je in het zweet op de crosstrainer. Dan zit je niet echt te wachten op een ‘oooeps momentje’, het verlies van druppeltjes urine. Maar kijk eens hoe fijn: deze tips helpen echt.

VIVA samen met lights by TENA

Niet erg sexy, maar wel realiteit: één op de drie vrouwen boven de dertig heeft last van licht urineverlies tijdens lichamelijke inspanning. De oorzaak: een verzwakte bekkenbodem. Dit kan komen door een zwangerschap. Gelukkig kan bekkenbodemfitness helpen.

Bekkenbodemfitness

Stel jezelf maar eens voor dat je je plas plotseling moet ophouden. De spiergroep die je daarbij gebruikt, zijn je bekkenbodemspieren. Deze kun je zelf verstevigen door ze gedurende tien seconden aan te spannen en vervolgens heel bewust weer te ontspannen. Psst: door je bekkenbodemspier goed te gebruiken, verhoog je ook de intensiteit van een potje seks. Twee vliegen in één klap dus. Een goede work-out is de pilatesoefening ‘Beenglijden’.

Stap 1 Ga op je rug liggen, strek je benen en leg je armen naast je lichaam.
Stap 2 Kantel je heupen naar voren, zodat je lichaam in een rechte lijn komt te liggen. Buik en bekkenbodem spannen daardoor automatisch aan.
Stap 3 Bij de volgende inademing hef je je bekkenbodem in gedachten verder naar binnen en naar boven. Tegelijkertijd trek je je rechtervoet over de grond in de richting van je zitvlak en strek je je linkerarm naar boven. Als je uitademt, laat je je been terugglijden. Blijf je been aanspannen.
Stap 4 Herhaal de oefening aan beide kanten tien keer.

Benieuwd naar meer oefeningen? Download dan gratis de lights by TENA Oooeps app of kijk hier.

Voel je fris

De meeste vrouwen grijpen, puur uit gewoonte, bij urineverlies naar reguliere inlegkruisjes en maandverband. Best gek als je erover nadenkt. Hardlopen doe je tenslotte ook niet op je slippers. Omdat je je tijdens het sporten – en in alle andere situaties – zelfverzekerd en fris wilt blijven voelen, is er lights by TENA.

Hardlopen doe je toch ook niet op je slippers?

Dit gaat je helpen
Wat je zeker niet moet doen: stoppen met genieten. Met lights by TENA staat niets je nog in de weg. In tegenstelling tot inlegkruisjes of maandverband zijn lights by TENA speciaal ontwikkeld voor urineverlies: dun en comfortabel, maar krachtig absorberend. Zo voel je je de hele dag fris, droog en zorgeloos. Probeer het maar: vraag een gratis proefpakket aan op lightsbytena.nl.

lights-by-tena-logo