Déze 3 verschillende type vriendinnen komen we allemaal tegen in ons leven

type vriendinnen

Je vriendinnen van vroeger, van school en werk: juist omdat ze allemaal zo anders zijn, houd je van ze. Maar er zijn drie type vriendinnen die iedereen vroeg of laat tegenkomt. 

Zelfde persoonlijkheid

De meeste vriendschappen ontstaan door dezelfde interesses of ervaringen. Deze vriendinnen zullen dan ook veel op jou lijken qua persoonlijkheid. Deze vriendinnen zijn er voor het leven en zullen dan ook het grootste gedeelde van je leven meemaken. Jullie kunnen uren over alles praten, omdat jullie het zo vaak met elkaar eens zijn. Zo ook over relaties. Omdat jullie zo erg op elkaar lijken, zullen daar ook veel gelijkenissen zijn.

Elkaar aanvullen

Er zullen ook vriendschappen zijn waarin jullie totaal niet op elkaar lijken, maar opposites attract en dat weten jullie als de beste. Jullie vullen elkaar perfect aan. Zo ben jij misschien iemand die rustig is en liever thuis blijft. Jouw vriendin houdt van een feestje en is avontuurlijk (of andersom natuurlijk). Jij weet dan precies wanneer jullie een stapje terug moeten doen en door haar kom je op plekken waar je anders nooit zou komen of wakkert ze iets aan wat je niet van jezelf kende. Zo maken jullie elkaars leven een beetje leuker.

Lees ook:
Deze 2 sterrenbeelden maken het makkelijkst nieuwe vrienden

Familie

Als laatste hebben we natuurlijk allemaal een vriendin die voelt als familie. Waarschijnlijk kennen jullie elkaar al jaren en zijn jullie met elkaar opgegroeid. Jullie hebben gelachen en gehuild samen en weten precies wat jullie goede en slechte eigenschappen zijn. Toch kan dit soms zorgen voor de nodige ruzies, juist omdat jullie zo close zijn. Het is net als ruzie maken met je broer of zus. Pas wel op dat de vriendschap hierdoor niet toxic wordt. Je wil elkaar vaak niet laten gaan door alle herinneringen, maar soms is het beter om voor jezelf te kiezen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images