Geen ‘sad look’ meer!

Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels je krijgt (tenzij je Charlize Theron heet). Er zijn twee soorten: vrolijke en sombere. De ‘vrolijke’ zijn horizontaal en hebben een positieve associatie – kraaienpootjes bijvoorbeeld, die ontstaan door (veel) te lachen. Verticale rimpels zorgen ervoor dat je uitstraling meer somber wordt, omdat ze je gezicht meer laten ‘hangen’. Je lijkt wat droeviger, je krijgt een vermoeide blik. En dat moeten we niet hebben, natuurlijk!

Rimpel-checklist

Er zijn vier voornaamste rimpels die ons die sombere uitstraling geven. Hoe komen we aan die nare lijntjes? Door het samentrekken van onze gezichtsspieren, maar ook doordat de huiddichtheid met de jaren afneemt en de verbinding tussen de opper- en lederhuid steeds platter wordt. Dit zijn de vier boosdoeners:

  • De fronsrimpel tussen de wenkbrauwen – wie heeft ‘m niet?
  • De neus-kinplooien aan de weerskanten van de neus
  • De marionetlijnen, ofwel hangende mondhoeken die je een chagrijnige look geven
  • De bovenliplijntjes, de dunne lijntjes tussen de bovenlip en de onderkant van de neus

Veel vrouwen storen zich niet eens zo aan de rimpels zelf, maar aan de sombere uitstraling die we erdoor krijgen. Natuurlijk kunnen we de kreukels gladstrijken met een injectietje hier en daar, maar dat kan veel makkelijker en natuurlijker.

Perfecte maatjes

De Liftactiv Advanced Filler van Vichy bevat een exclusieve combinatie van twee moleculen (LR2412 en retinol). Deze twee zijn nog niet eerder samengevoegd en versterken elkaar perfect. Retinol is één van de krachtigste anti-rimpelwerkstoffen dat bestaat: het verbetert de huiddichtheid, laat de huid stralen en geeft bouwstoffen af om de diepe rimpels als het ware omhoog te duwen. LR2412 stimuleert celvernieuwing en versterkt de huidbarrière, wat zorgt voor een gladder huidoppervlak en een goede hydratatie. De kalmerende eigenschappen van het molecuul zorgen er bovendien voor dat de filler ook prima geschikt is voor de gevoelige huid.

Een testpanel van 117 vrouwen die regelmatig een injectie hyaluronzuur nemen, was enthousiast over de Liftactiv Advanced Filler. 61% verklaart dat ze hun volgende injectie zelfs uitstellen. En negen van de tien vrouwen beschouwt hun uitstraling na de testperiode als ‘positiever’. Bye bye sad look, hello happy face!