VIDEO: Perfect op social media: voor wie doe jij dat eigenlijk?

Komt het verhaal in deze video je bekend voor? Grote kans dat jij ook alleen de leuke dingen uit je leven op social media plaatst; die geweldige vakantie of dat leuke festival waarbij je je hipste outfit draagt. Je wilt nu eenmaal altijd de beste versie van jezelf laten zien; het perfecte plaatje van het perfecte leven. Maar dat begint voor steeds meer mensen een probleem te worden.

Het blijkt dat we ongelukkig worden van ons mooier voordoen dan we zijn. Door de drang om die perfecte baan te hebben, de perfecte partner te vinden en het perfecte kind te krijgen, kunnen mensen zich knap ellendig voelen. Dat kan leiden tot depressies en andere maatschappelijk problemen.

Wat kun je eraan doen?

Het gelukkigst worden we als we dingen doen die we écht zelf willen. Wanneer we handelen vanuit ons eigen gevoel en niet omdat we perfect willen overkomen op anderen. Daarom komt SIRE met de campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’, in de hoop dat meer mensen stilstaan bij die vraag. We zijn namelijk zo druk om gelukkig over te komen, dat we soms vergeten om het te zíjn.

Mooie verhalen en inspiratie vind je op de website voorwie.nl. Meepraten kan via #voorwie.