VIDEO: Sabine test de Vampire Facelift (+ krijg 10% korting!)

In tijdschrift VIVA test de redactie deze week zes bizarre beautytrends. Zien wat Content Manager Sabine van haar Vampire Facelift vindt? Check dan gauw de onderstaande video. O, en je krijgt 10% korting op een behandeling!

  • Getest: Platelet Rich Plasma (PRP): huidverjonging met eigen bloedplaatjes
  • Wie: Content manager Sabine Brusse
  • Waar: Medica Estetica in Rotterdam
  • Kosten: Vanaf € 300 per behandeling voor je gezicht

Als er iemand helemaal niks om beautybehandelingen geeft, ben ik het wel. Mijn schoonheids-repertoire bestaat al anderhalf decennium lang uit dezelfde ochtendroutine, een enkele ingewisselde cadeaubon bij een hoofdstedelijke hippe salon en minimaal een paar keer per week met pufferige ogen wakker worden omdat ik te gaar was om make-up te verwijderen. Ik heb echter een grote interesse in de werking van ons lichaam (het vernuft!) en hoop bij het zien van de lijst die getest moet worden dan ook stiekem dat ik die gekke met dat bloed mag doen. Het lukt, al blijkt de reden vooral dat niemand anders durft.

Keeping up with Kardashian

PRP staat voor Platelet Rich Plasma, oftwel bloedplaatjesrijk plasma: het gedeelte van het bloed dat volzit met groeifactoren. De behandeling staat vooral bekend als Vampire Facelift, en werd wereldberoemd toen ene Kim Kardashian ’m op televisie besloot te ondergaan. Dat de term ‘facelift’ niet klopt, legt dokter Kamran me voor de behandeling begint uit: er wordt niet gelift, maar het bloed zorgt voor een huidverbetering: grove poriën verkleinen, kleine rimpeltjes vervagen, het volume van de huid neemt toe en zorgt voor een strakke en jonge uitstraling. Klinkt goed. En mijn eigen bloed is dus de grondstof van deze behandeling, hoe natuurlijk en cirkeltje-rond is dat!

Hoofd vol bloed

De twintig minuten die volgen, zijn letterlijk bloed, zweet en tranen. Bloed afnemen en prikken geen probleem, maar het martelwerktuig (een soort elektrische tandenborsel met naalden) dat gaatjes in mijn hoofd prikt zodat het plasma naar binnen kan, maakt me woedend en wil ik eigenlijk voortdurend uit mijn gezicht slaan. Een flinke groep wespen dat ongecontroleerd rond je hoofd blijft zwermen, zo ongeveer. We besluiten maar verder te gaan met een ouderwetse priknaald om de gaatjes te maken. Dat gaat beter en geeft bovendien het vampier-effect waar we natuurlijk allemaal op hoopten: mijn hele gezicht zit onder het bloed. Dokter Kamram is zo meedenkend om het nog even uit te smeren voor een extra dramatische foto. Kim, i feel you girl!

Strak velletje

Als het buisje vloeibaar goud in mijn gezicht is verdwenen, is de horror ineens over. Knalrood en beduusd concludeer ik dat deze inderdaad wel in de categorie hsyterische behandelingen past. De roodheid trekt echter snel weg en dan merk ik dat het velletje toch net wat strakker zit. Een revolutie is niet zichtbaar, een subtiele verbetering zeker wel, ook weken later nog. Ben je niet bang aangelegd, heb je misschien masochistische neigingen of ben je op zoek naar een behandeling zonder chemicaliën? Geef je bloed een kans!

Korting met VIVA

Je krijgt op vertoon van deze VIVA 10 % korting op deze behandeling bij Medica Estetica in Rotterdam. Geldig tot en met 7 november 2016.*

Meer zien?

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.